Designsprint

In 5 dagen van idee naar getest prototype!

Een designsprint, een korte cyclus van het innovatieproces. In plaats van maanden werk weet je nu in een aantal dagen of je idee ook daadwerkelijk een goed idee is.

Je kijkt weliswaar in de toekomst om te zien wat jouw product idee voor reacties teweeg brengt, zonder hiervoor grote investeringen te hoeven doen.

Een design sprint verschilt aanzienlijk van een traditioneel innovatieproces: je leert ontzettend snel van de behoeftes van je gebruiker en je kunt al snel zien of je initiële concept aanslaat. Lange discussies sla je over, maar je creëert wel enorm veel draagvlak binnen je eigen organisatie.

De 5 daagse sprint wordt opgedeeld in de volgende fases, elke dag staat hierbij in het teken van het doorlopen van één fase:

Dag 1: Begrijp het probleem en definieer de uitdaging
Dag 2: Brainstorm met het team om zoveel mogelijk ideeën te genereren
Dag 3: Kies het beste idee / de beste ideeën
Dag 4: Ontwikkel een prototype
Dag 5: Test het ontwerp met echte gebruikers

Vier voordelen van een designsprint:

  • Een deadline voorkomt uitstel. In een paar dagen een prototype realiseren en testen zorgt voor concentratie en productiviteit.

  • Een multidisciplinair team zorgt voor samenhang, consistentie en een waardevol idee waar de gehele organisatie achter staat. Door snel tot beslissingen te komen krijg je vaak de beste, meest pure oplossingen.

  • Een concreet resultaat in de vorm van een prototype. Veel tastbaarder dan de rapporten en presentaties die uit een consultancy traject komen.

  • Kostebesparend, zonder grote investeringen weet je al snel of jouw idee aanslaat bij de doelgroep.

Wil je jouw idee in 5 dagen getest hebben? Neem dan contact met ons op.

 
Designsprint.jpg
 

Designsprint cases

Meer over designsprint