Klantonderzoek

Klantonderzoek is makkelijker dan je denkt

De werkelijke wensen en behoeften van je klant achterhalen is de basis van iedere succesvolle business. Toch heerst bij velen het idee dat het doen van klantonderzoek tijdrovend, ingewikkeld en duur is. Niets is minder waar. Wij kunnen vaak binnen één week je specifieke doelgroep, waar dan ook in Nederland, Europa of elders in de wereld, bereiken. Marktonderzoek, een opiniepeiling, het toetsen van een nieuwe verpakking of strategie, of het onderzoeken van nieuwe markten? Wij voeren klantonderzoek voor je uit én presenteren de resultaten kort, bondig en actiegericht. Geen stapel papier die in een lade beland, maar concrete inzichten gekoppeld aan concreet te nemen stappen. Lees verder voor enkele voorbeeldcases!

Snel resultaten

Deadline stress? Snelle implementatie nodig? Of wellicht gewoon heel nieuwsgierig naar de resultaten? Door onze uitgebreide database kunnen we al binnen een paar dagen de resultaten van je onderzoek opleveren. Waar ook ter wereld je doelgroep vandaan komt! 

Onderzoek én inzicht

Bij /LAB gaan we net dat stukje verder om jou van inzichten te voorzien waar je echt iets mee kunt. Wij analyseren je onderzoeksresultaten met een kritische blik en vertalen ze naar concrete inzichten die kort en bondig worden gepresenteerd. 

De juiste vragen

Voor het krijgen van de juiste antwoorden, zul je de juiste vragen moeten stellen. Ook daar helpen wij mee. Samen kijken we naar de doelstelling van je onderzoek, en zorgen ervoor dat je exact de informatie naar boven haalt die je nodig hebt.  

Klantonderzoek in actie

Merk perceptiescan. Voor een fabrikant van natuurlijke voedingssupplementen ontwikkelden wij een geheel nieuwe merkidentiteit, speciaal gericht op vrouwen. Maar hoe weet je of deze uiteindelijk bij de klant zal aanslaan? Met een korte vragenlijst onder 250 vrouwen uit Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland toetsten we het ontwikkelde merk al in een vroeg stadium en de resultaten logen er niet om: ruim 80% van de vrouwen gaf aan van het merk te willen kopen, en de spontane perceptie van de merkuitingen sloten naadloos aan bij de merkstrategie die er achter lag. Reden voor onze designers om om de ingeslagen weg verder te gaan. Doorlooptijd van vragenlijst tot geanalyseerde resultaten? Drie dagen!

Arbeidsmarktcommunicatie. Voor een wereldwijd opererende consultancy-organisatie werkten we aan het ontwikkelen van passende strategie voor het binnenhalen van nieuwe, jonge, werknemers. Wat vindt de opkomende nieuwe generatie medewerkers belangrijk in werk? Concrete vraag was het meenemen van de mening van jongeren die deze organisatie nog niét wist te bereiken. Met een onderzoek onder 150 jongeren van specifieke, voor de opdrachtgever relevante, opleidingsrichtingen wisten we gerichte informatie naar boven te halen, die praktisch bijdroeg aan het concretiseren van de arbeidsmarktcommunicatie van onze opdrachtgever.

Wat kunnen we voor jou doen?

Elk project, groot of klein, verdient het om met klantonderzoek en klantinzicht verrijkt te worden. Dit kan snel, pragmatisch en hoeft helemaal niet veel geld te kosten.

Ook met klantonderzoek aan de slag? Hulp nodig met het vinden van de juiste respondenten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Happy customers