Als organisatie kun je je zaken nog zo goed op orde hebben, je uiteindelijke succes valt of staat met de beste medewerkers. Talent is schaars vandaag de dag. Service design helpt je om je als werkgever te onderscheiden door het ontwikkelen van een optimale kandidaatbeleving. Connexys deed onderzoek onder HR-directeuren en HR-decision makers naar recruitment trends voor 2016 "The future is ours to create". Als trend nummer 4 identificeerden ze "De Candidate Experience wordt leidend":

"Om key player te kunnen zijn in een markt waarin high potentials de banen voor het uitkiezen hebben, moet je als werkgever je zaken goed voor elkaar hebben. Met alleen een mooie functie, een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden red je het niet. Alles moet kloppen om de perfecte kandidaat te overtuigen bij jou te komen werken".

Hoe kun je de ‘experience’ van de kandidaat zó beïnvloeden dat hij of zij straks daadwerkelijk zijn of haar handtekening onder dat arbeidscontract zet? En dat hij of zij, zelfs als de baan naar een ander gaat, een positief gevoel overhoudt.

Service Design helpt je bij het creëren van een optimale kandidaatbeleving door naar je eigen processen te kijken vanuit de ogen van de kandidaat. Zo bouw je aan een optimaal oriëntatie-, sollicitatie- en onboardingproces, om er uiteindelijk voor te zorgen dat de perfecte kandidaat bij jouw organisatie terecht komt.

Waarom en hoe? Dat lees je in onderstaande infographic die wij ontwikkelden. Voel je vrij de infographic te gebruiken op social media of binnen je eigen organisatie!

candidate_experience